Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tusen-nya-kameror-till-stationer-och-hallplatser-i-stockholm/

STHLM

Tusen nya kameror till stationer och hållplatser i Stockholm

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Tusen övervakningskameror kommer inom kort att installeras i anslutning till Stockholms kollektivtrafik. De första sju installeras i helgen vid Kista busstorg. Det skriver Svenska Dagbladet

DN Text

Från och med den 1 augusti träder en ändring i kraft i kamerabevakningslagen. Inga tillstånd krävs då längre för att använda kamera på exempelvis stationer och hållplatsområden, om syftet är att bekämpa brott. 

Till SvD säger trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M):

– Vi kommer därmed åt de blinda fläckar där buset rör sig. Det kan till exempel vara på ett område mellan tåg och buss. Där är det nu slut att kunna röra sig för människor med onda avsikter.

Först att utrustas är Kista busstorg som får sju nya kameror. Andra platser som enligt SvD har identifierats som lämpliga är Hallunda, Alby och Norsborg.

– I närtid räknar vi med att ha cirka tusen kameror i gång runt om i Stockholm, säger Tamsons till tidningen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt