Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Två anhållna för grov våldtäkt i Barkarby

Två män har anhållits misstänka för en grov våldtäkt i Barkarby nordväst om Stockholm, skriver Aftonbladet.

Kvinnan våldtogs på fredagskvällen och två dygn senare kunde två misstänkta gripas och anhållas.

Polisen har säkrat kroppsvätskor från en av de anhållna. Enligt uppgifter flydde gärningsmännen på moped efter våldtäkten och den mopeden har tagits i beslag och genomgått teknisk undersökning.

Läs mer: Tre män på moped misstänks för överfallsvåldtäkt

Våldtäkten ska ha inträffat vid en gångväg i ett skogsområde mellan Barkarby och Hjulsta på fredagskvällen. Klockan ska då ha varit mellan 20.30 och 21 och enligt stationsbefälet Oskar Tallryd vid Stockholmspolisen var det en kvinna född 1973 som uppgav att hon blivit våldtagen av tre gärningsmän.

Polisen hade vittnesuppgifter, inte bara från kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten, utan även från utomstående personer. Kvinnan som är i fyrtioårsåldern fördes till sjukhus på fredagskvällen. Hon ska inte ha varit allvarligt skadad fysiskt, men i behov av omvårdnad. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.