Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-doda-hittade-polisen-utreder-mord/

STHLM

Två hittade döda – polisen utreder mord

Bild 1 av 3 Polisen undersöker området där två personer hittades döda på torsdagseftermiddagen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Bild 2 av 3
Foto: Henrik Montgomery/TT
Bild 3 av 3
Foto: Henrik Montgomery/TT

Två avlidna personer hittades döda i ett källarutrymme till ett flerbostadshus i Sätra i södra Stockholm på torsdagseftermiddagen. Polisen utreder händelsen som mord. I helgen kommer polisen arbeta med trygghetsskapande åtgärder i området. 

Rätta artikel

Strax före klockan halv fem på torsdagseftermiddagen larmades polisen till Sätra. Uppgifterna som framkom var att två personer hade hittats livlösa inomhus. 

– När polisen kom till platsen fanns två avlidna personer. Nu arbetar polisen med att ta reda på vilka personerna är, detta görs för att vi ska kunna underrätta anhöriga, sa Tove Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på torsdagseftermiddagen.  

Enligt polisen hittads de avlidna i ett källarutrymme till ett flerbostadshus. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

På fredagen hade polisen ingenting nytt att meddela i ärendet, förutom att de under helgen kommer att ha flera polispatruller på plats i området för att öka tryggheten. 

– Vi kommer att ha en trygghetsskapande insats med flera polispatruller på plats i Sätra. Folk kommer att ha möjlighet att komma fram och prata med oss om de känner för det, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på fredagen.