Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Två gripna på Centralen med flera kilo narkotika

Två män greps natten mot onsdagen på Stockholms Centralstation. Männen hade hämtat ut en väska som enligt polisen innehöll flera kilo cannabis.

– De försökte undvika att bli förföljda, men poliserna gick efter dem, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Det var under natten mot onsdagen som en polispatrull fick upp ögonen för några män i centrala Stockholm. Polispatrullen hade vid tillfället även två polisaspiranter med sig. 

– Det var en civilpatrull som arbetade på Centralen och på Plattan. De observerade då personer som de tyckte var intressanta, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till DN. 

Poliserna följer efter personerna som ger sken av försöka undvika att bli förföljda. 

– De försökte undvika att bli förföljda, men poliserna gick efter dem och märkte att de gick bort mot förvaringsskåpen, säger Mats Eriksson. 

Senare gick de två männen vidare mot perrongerna, varpå poliserna konfronterade dem. Vid gripandet hade männen hämtat ut en väska ur en förvaringsbox och befann sig på en tågperrong.

I ett pressmeddelande tidigare under onsdagen uttalade sig Carola Pettersson, utredare på grova brottsektionen i polisområde Stockholm City, om händelsen: 

– I väskan hittades ett antal kilo cannabis och förundersökningen är precis påbörjad. Därför kan jag i nuläget inte berätta mer. Vi har nu tagit bort en stor mängd narkotika från narkotikamarknaden och det är väldigt glädjande. 

Männen är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.