Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-haktade-for-grov-valdtakt-i-hasselby/

STHLM

Två häktade för grov våldtäkt i Hässelby

På måndagen häktades en 21-åring, misstänkt för den grova våldtäkt som ska ha inträffat i en lägenhet natten till i fredags i Hässelby. Sedan i lördags sitter en 18-årig kvinna häktad, misstänkt för medhjälp till samma våldtäkt. Två tidigare misstänkta har försatts på fri fot.

Det var strax efter klockan 01 på natten till i fredags som polisen larmades om en våldtäkt som ska ha skett i en lägenhet i stockholmsförorten Hässelby. 

Tre personer – två män och en kvinna – greps på olika platser runt om i Stockholm bara någon timme efter att polisen fick larmet. En fjärde person greps senare på fredagseftermiddagen.

Nu är två av de gripna häktade. I lördags häktades en 18-årig, tidigare ostraffad kvinna, skäligen misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt och på måndagen häktades en 21-åring som greps på fredagseftermiddagen.

Två av de tidigare misstänka släpptes dock på fri fot i helgen. En av dem är en 20-åring som initialt misstänktes för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Han släpptes efter häktningsförhandling, medan den andre mannen, en 43-åring, släpptes efter att åklagaren beslutat att häva anhållandet. Han ställdes aldrig inför häktningsdomstolen, vilket tyder på att bevisläget är svagt.

Kammaråklagare Leonardo Roseneld vill inte kommentera om misstankarna mot de frisläppta personerna kvarstår, eller om det finns ytterligare misstänkta som ännu inte gripits.

Läs mer: Två överfallsvåldtäkter utomhus – inga gripna