Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Mordförsök i centrala Stockholm

Två personer knivskars på Södermalm i Stockholm natten till lördagen, varav en allvarligt. Polisen betecknar brottet som försök till mord och söker efter tre möjliga gärningsmän.

En taxichaufför bevittnade natten till lördagen hur en man misshandlades på Götgatan på Södermalm i Stockholm och larmade klockan 03.45.

När polisen kom till platsen fann de en man i 20-årsåldern på gatan med allvarliga skador i buken och på ena benet. Mannen förs till sjukhus i ambulans.

I närheten påträffade samma patrull ytterligare en man som skadats, dock inte lika allvarligt. Han förs dock också till sjukhus och får vård för lättare skador.

De båda männen verkar ha skadats i samma sammanhang.

– Ja, det verkar så på händelseförloppet, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

– Men exakt hur det gått till vet vi inte.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord.

Tre personer som befunnit sig i närheten av brottsplatsen har hörts av polisen, vilket lett till signalement på tre män, som polisen nu letar efter i centrala Stockholm.

Ingen misstänkt har ännu vid 08-tiden på lördagsmorgonen identifierats eller gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.