Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-man-gripna-efter-insats-i-vallingby/

STHLM

Två anhållna – förde bort man på Arlanda

En man fördes bort av minst två män på Arlanda på onsdagen. Foto: Magnus Hallgren

En man blev bortförd av minst två andra män från Arlanda under natten mot torsdagen. Två män sitter nu anhållna för misstänkt människorov. 

På onsdagen fördes en man bort av minst två andra män på flygplatsen Arlanda i Sigtuna utanför Stockholm. Två misstänkta gärningsmännen har under natten gripits och är nu anhållna, uppger polisen.

– Efter förhör med de misstänkta och med målsägaren så har två män nu anhållits. De anhölls strax före lunch, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På torsdagsförmiddagen genomfördes en polisinsats på en adress i Vällingby, där de två männen som senare anhölls vid tillfället, kunde gripas. 

– I en lägenhet i Vällingby har vi polis på plats. Det har skett ett grovt brott, sade Ola Österling tidigare på torsdagen. 

Misstänks männen för mer än att ha hotat mannen?

– Det låter jag vara osagt så länge, säger Ola Österling. 

Mannen som misstänks ha blivit bortförd mår enligt polisen ”under omständigheterna väl” och kommer att genomgå en medicinsk undersökning på sjukhus.

Finns det fler personer som kan komma att gripas i ärendet?

– Det får utredningen visa, säger Ola Österling.

Läs mer: Fyra dömda för människorov – åklagaren överklagar