Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-man-haktas-for-dubbelmord-i-vallentuna/

STHLM

Två män häktas för dubbelmordet i Vallentuna

En man och en kvinna hittades döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm i januari.
En man och en kvinna hittades döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm i januari. Foto: Lisa Mattisson

Två män häktades på fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet i Vallentuna i januari. 

De två män som tidigare i veckan anhölls misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Vallentuna häktas nu av Attunda tingsrätt. 

– Båda två häktas på sannolika skäl misstänkta för mord i två fall, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till DN på fredagseftermiddagen. 

Finns det några andra misstänkta i ärendet?

– Ingen kommentar. 

De två männen är båda i 25-30-årsåldern och ingen av dem har dömts för någon allvarlig brottslighet tidigare.

Det var efter ett samtal till polisen på kvällen onsdagen den 15 januari som den skrämmande upptäckten gjordes. Två personer hittades döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Vid tillfället var det oklart hur länge de två personerna hade varit avlidna. 

– Vi har inga uppgifter om hur länge vännen varit försvunnen, men tillräckligt länge för att vännen ska bli orolig, sade Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, dagen efter. 

Enligt åklagarens häktningsframställan bedöms dubbelmordet ha inträffat någon gång mellan den 10 och den 15 januari i år – hittills har inte tidpunkten preciserats närmare. 

När DN befann sig i området på torsdagen höll polisens tekniker fortfarande på med den omfattande tekniska undersökningen av området. Polistejp spärrade av området med god marginal till brottsplatsen. 

Senare stod det klart att det var en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern som hade blivit bragda om livet.

Utredarna har ännu inte gått ut med vad motivet bakom dubbelmordet kan vara. Den döde mannen hade några månader innan sin död sålt en släktgård för 14 miljoner kronor, men polisen har inte velat kommentera huruvida denna försäljning är ett tänkbart motiv till dubbelmordet.