Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 16:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-med-stickskador-efter-brak-i-tensta/

STHLM

Två med stickskador efter bråk i Tensta

Två män, en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern, har hittats med stickskador vid Gullingeplan i Tensta.

TT Text

– Det verkar som att det föregåtts av ett bråk mellan flera personer utomhus, säger Åsa Wallentin, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Allmänheten larmade om en skadad man vid halv tre-tiden på söndagen och när polisen kom till platsen hittades 50-åringen med misstänkta stickskador i handen. Han var vid medvetande men omhändertogs för berusning. Kort därefter hittades 30-åringen, som hade allvarligare stickskador, i samma område.

– Där är skadeläget okänt. Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Wallentin.

I nuläget är de två skadade männen inte misstänkta för något brott.

– Det har varit flera personer inblandade, som lämnat platsen, och vi håller just nu på att reda ut hur det här har gått till. Vi har ingen misstänkt i nuläget.

Händelsen rubriceras som försök till mord och polisen genomför nu teknisk undersökning och förhör av vittnen på platsen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt