Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-27 06:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-personer-misshandlade-pa-buss-i-alvsjo-en-knivhuggen/

STHLM

Två personer misshandlade på buss i Älvsjö – en knivhuggen

Två personer har blivit misshandlade på en buss i Älvsjö under fredagseftermiddagen. En av dem ska även ha blivit knivhuggen, meddelar Stockholmspolisen som nu söker efter två gärningspersoner.

Klockan 16.21 blev Stockholmspolisen larmad om att en person ska ha utsatts för misshandel av två andra personer ombord på en buss i Älvsjö. Personen ska även ha blivit knivhuggen enligt vittnen på platsen.

– Men när vi kom ut så var alla tre redan borta, både gärningsmän och brottsoffer. På plats påträffas däremot ytterligare en person som även blivit misshandlad och fått slag i ansiktet.

Polisen arbetar nu med att ta reda vad som har hänt på platsen bussen.

– Den ena som är kvar på bussen ska ha blivit misshandlad, men vill inte uppge sitt namn och personnummer. Så just nu har vi ingen målsägare eller misstänkt, bortsett från personen som blivit slagen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Region Stockholm.

Incidenten är rubricerad som försök till mord. Men för tillfället har polisen få uppgifter om händelseförloppet.

– Vi jobbar på ordentligt med ärendet. Som jag förstår det så har vi inte kommit så långt utan letar på olika platser pratar med personer som befunnit sig i nära anslutning till händelsen. Vi har även varit i kontakt med flera sjukhus som inte har fått in någon knivskuren, säger Mats Eriksson.

Polisen har nu beslagtagit bussen för teknisk undersökning.

- Förmodligen finns det kameror som fångat incidenten på film, säger Mats Eriksson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt