Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 00:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tva-tillslag-i-stockholm-polisen-fortegen/

STHLM

Två tillslag i Stockholm – polisen förtegen

00:39.

En privatperson fångade händelsen på film.

Bild 1 av 1
Bild: Publikmagneten AB/Johan Paulsen

Polisen gjorde under lördagen två uppmärksammade tillslag i Stockholm, ett på Kungsholmen och ett i Vårberg i sydvästra Stockholm. Polisen är förtegen om båda insatserna. Enligt vittnen ska flera personer ha omhändertagits.

Polisen tillstår dock bara ett, en person som omhändertogs i samband med insatsen i Vårberg. DN:s fotograf Jonas Lindkvist, som fanns på plats, noterade att två personer fördes bort av polisen.

– Jag har varit här nu i mer än en timme. Tekniker, som kommit i två bilar, arbetar alltjämt i en lägenhet här på Ängsholmsgränd. Saker har burits ut, berättade Jonas Lindkvist vid 20-tiden.

Läs också: Ett av offren på Drottninggatan identifierat

Polisen ville inget säga om vad det handlade om, ingen kommentar gavs av presstalespersonen Kjell Lindgren annat än att ”minst en person är omhändertagen i Vårberg”.

Både civil och uniformerad polispersonal var på plats, bland annat med hundar.

Foto: Publikmagneten AB/Johan Paulsen

Ett tillslag gjordes strax efter klockan 17 mot personer som befann sig i en bil på Kungsholmen. Enligt Aftonbladet omhändertogs tre personer. Bilens ägare har koppling till den 39-årige man som misstänks för terrorbrottet på Drottninggatan.

Johan Paulsen blev vittne till insatsen. Han kom gående från Fridhemsplan när han mötte två kvinnor som ropade ”spring”.

– De skrek att någon hade kört in någon. De var i panik, säger Johan Paulsen till DN.

Foto: Alexander Mahmoud

Han gick upp mot höjden i närbelägna Kronobergsparken.

– På Inedalsgatan såg jag ett stort antal bilar med blåljusen på. Samtidigt drog flera personer på sig västar för att markera att de var poliser. Jag såg att de har tagit en person som stod upptryckt mot en vägg, säger Johan Paulsen.

När DN kom till platsen stod den misstänkta bilen fortfarande kvar. Fönstret till förardörren var krossat. Bilen bevakades av civilklädda poliser.


Polisen undersöker lägenhet i Vårberg. Foto: Jonas Lindkvist