Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Twittrande M-politiker ett steg närmare uteslutning

Styrelsen för Moderaterna i Stockholms län begär att Vallentunapolitikern Björn Schaerström  utesluts ur partiet.
– Anledningen är hans människosyn, som inte känns representativ för vårt partis värderingar, säger Elizabeth Somp, Moderaternas kommunikationschef i Stockholm.

”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!””

Så skrev Björn Schaerström på sitt twitterkonto i fredags, som en kommentar till att komikern Soran Ismail inte medverkar i SR inför riksdagsvalet, på grund av sin kritik mot Sverigedemokraterna.

Uttalandet väckte stor uppmärksamhet tillsammans med Schaerströms aggressiva utfall mot islam, som han påstod att det finns ”goda skäl att avsky”.

Schaerström är i dag moderat ledamot i Vallentunas kommunfullmäktige. Men nu begär partistyrelsen för Moderaterna i Stockholms län att han utesluts ur partiet.

– Det handlar både om tonläget och själva människosynen, som inte känns representativ för våra värderingar, säger Elizabeth Somp, Moderaternas kommunikationschef i Stockholm.

Därmed blir det upp till Fredrik Reinfeldt och den övriga partistyrelsen att ta det definitiva beslutet, vilket väntas inom ett par månader.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.