Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Underjordiskt garage för en halv miljard

 

Stockholm parkering satsar 570 miljoner på ett underjordiskt parkeringshus med 1000 platser i Hagastaden. Området saknar boendeparkering då gatorna bara får trafikeras med kollektivtrafik, cyklister och gående. Boende har förtur men parkeringen är öppen för alla till marknadspris, vilket i innerstaden i dag kan innebära uppemot 2 500 kronor.

- Fastighetsägarna måste bygga en halv p-plats per lägenhet och det finns inte plats för på grund av spåren under husen. Därför bygger vi ett garage gemensamt där fastighetsägare kan köpa in sig, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Minst 20 procent ska vara laddplatser för elbil. Det ska även finnas cykelboxar och plats för bilpooler och lådcykelpooler. Garaget ska stå klart senast 2021.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.