Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 11:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/underskoterskan-om-intensivvarden-pa-covidavdelningen-det-ar-som-att-vara-med-i-en-film/

2 min 35 sek. Undersköterskan Carina Palovaara Jansson har jobbat inom intensivvården på Karolinska i många år. ”Det är som att var med i en film”, säger hon om intensivvården för covid-sjuka.
STHLM

Undersköterskan om intensivvården på covidavdelningen: ”Vi som är med här känner att det är något historiskt”

På Karolinska universitetssjukhuset intensivvårdas just nu cirka 150 covidpatienter. Personalen beskriver läget som overkligt, som ett scenario de övat på men aldrig trodde att de skulle få uppleva. Undersköterskan Carina Palovaara Jansson och hennes kollegor jobbar 12-timmarspass för att hjälpa den strida strömmen av svårt sjuka patienter. DN har besökt intensivvårdsavdelningen för covidsjuka på Nya Karolinska i Solna.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 8 av 9
Foto: Anette Nantell
Bild 9 av 9
Foto: Anette Nantell