Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Ungdomar angrep skola i Tensta

Omkring 30 ungdomar i tonåren vandaliserade och tände eld på delar av Bussenhusskolan i Tensta på onsdagskvällen. Totalt sju tonåringar har gripits av polisen.

Branden och skadegörelsen upptäcktes av förbipasserande vid 22.45-tiden på kvällen.

– Det rör sig om omkring 30 tonåringar som har kastat sten och förstört mellan 20 och 30 rutor och sedan har någon tänd eld på två platser inne i skolan, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till DN.se vid midnatt.

Brandpersonal kunde under polisbeskydd ta sig in på skolan där två  bränder upptäcktes. En större som tagit sig i väggar och tak och en mindre som snabbt kunde släckas. Enligt brandkåren har tre lokaler rökskadats.

Efter midnatt kom ett larm om en att tre bilar hade satts i brand i Centrumgaraget i Tensta centrum. Bränderna kunde snabbt släckas.

Enligt Mats Brännlund kan vandaliseringen ha att göra med ett tidigare ingripande under kvällen då fyra ungdomar, två 16-åringar och två 18-åringar, greps som misstänkta för skadegörelse efter att ha kastat sten i området.

Senare greps ytterligare tre unga, två 19-åringar och en 18-åring. En förundersökning om mordbrand har inletts.

Bussenhusskolan ligger nära Spånga kyrka och rymmer omkring 210 elever i klasserna 1 till 6 samt förskoleklass. Skolan har också två fritidshem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.