Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Ungdomar attackerade Odenplans t-banestation

Ett stort ungdomsgäng i 15–16-årsåldern gick runt och skrämde SL-personal och passagerare på Odenplans t-banestation i Stockholm på söndagskvällen.

– Det var uppåt 20 stycken som gick omkring med plastskaft och slog omkring sig. SL-personal slog larm och vi skickade dit ett stort antal bilar, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Under en tiominutersperiod stannade inte tågen vid stationen medan polisen samlade ihop ungdomarna på perrongen. Ingen av dem greps.

– Yttre befäl bedömde att inget brott begåtts. Vi skjutsade iväg dem och släppte av dem i olika delar av Stockholm för att sära på gruppen.

Enligt Magnus Modig finns det inget som talar för att händelsen har något samband med de attacker som utfördes av huliganer i centrala Stockholm under helgen.

– De verkar mest ha varit ute för att skrämmas, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.