Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Ungdomar sköt raketer mot poliser i Södertälje

Strax efter midnatt besköts en polispatrull av ett 50-tal ungdomar vid Hovsjö, en stadsdel söder om Södertälje centrum. Ungdomarna ska ha använt nyårsraketer, vilka de skickade i väg i stor mängd mot poliserna och polisbussen.

En polispatrull som kom till stadsdelen Hovsjö i Södetälje klockan 00.20 besköts med nyårsraketer. Enligt polisen var det som om ungomarna väntade på att polisen skulle komma och hade förberett sig på att skjuta mot polisbussen.

Polisen hade sänts till Hovsjö eftersom att fritidsgården i området fattat eld, antagligen på grund av nyårsfyrverkerier som antänt huset.

– Själva raketbeskjutningen började först mot polisbussen, men fortsatte även sedan poliserna hade klivit ut ur bussen, säger Markus Ridby från Södertäljepolisen.

Hade ni någon aning om att det här skulle ske?

– Det verkade ju som ungdomarna hade planerat saken och de verkade ju också ha sparat på fyrverkerierna. Det var som om de inväntade oss.

Varför sker sådant här?

– Jag vet inte riktigt men något är det som är jättefel. Det var ren tur att ingen blev skadad.

Polisen grep en person på platsen som är misstänkt för våldsamt upplopp samt försök till grov misshandel.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.