Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/uppgifter-om-skjutning-i-satra-en-skadad/

STHLM

Dödsskjutning i Sätra – två anhållna

00:32. Under natten till lördag sköts en man Sätra söder om Stockholm. Mannen togs till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Två personer har gripits.

En person dödades i en skjutning i Sätra i södra Stockholm tidigt på lördagsmorgonen. Kort därefter brann en bil i närheten. Polisen utreder om det kan ha koppling till skottlossningen. Två personer har anhållits misstänkta för mord.

Rätta artikel

Flera polispatruller begav sig i gryningen till Stockholmsförorten Sätra sedan det gått larm om skottlossning.

Enligt polisen anträffades en skottskadad man i en lägenhet i ett flerbostadshus. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare.

Inte långt därefter greps två män, skäligen misstänkta för mord. De gripna anhölls tidigt på eftermiddagen.

– Omständigheterna kring gripandet kan jag inte säga någonting om, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Larmet kom klockan 04. Enligt uppgift till DN hördes flera skott avlossas, och en grå bil ska ha setts snabbt lämna området.

En utbrunnen bil hittades senare i Västertorp några kilometer från platsen för skjutningen. Enligt Aftonbladet hittades även en automatkarbin i den utbrunna bilen.

Vittnen berättar för DN att boende i Västertorp vaknade av en hög explosion som följdes av flera mindre smällar. Därefter sågs en bil brinna kraftigt på en parkeringsplats. Även andra bilar ska ha skadats av lågorna.

Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

– Det pågår en teknisk undersökning av bilen för att se om det finns samband med själva brottet och i så fall vilka, säger Per Fahlström.

Uppgifterna om ett automatvapen vill polisen inte kommentera.

I torsdags hittades två män i 20-årsåldern döda i en källare i just Sätra. Polisen inledde då en förundersökning om mord. På fredagen identifierades de båda.

Läs mer: De två döda personerna i Sätra har identifierats 

Finns det någon koppling mellan dagens skjutning och händelsen i torsdags?

 – Det håller vi på att titta på, så klart, säger Fahlström.

Polisens tekniska undersökning på platsen för skottlossningen håller vid 11-tiden på att bli klar, och man kommer inom kort att minska på avspärrningarna. Men polisnärvaron består.

– Vi kommer att ha patruller på plats för att öka synligheten. I trygghetsskapande syfte, men också för att höra om folk har uppgifter att lämna till oss.

Redan i torsdags beslutades att polisen tillsammans med bland annat fältassistenter och Lugna gatan skulle vidta så kallade trygghetsskapande åtgärder i området under helgen.