Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 07:07 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/upplev-i-vr-pa-plats-vid-nya-slussen-ar-2025/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Upplev i VR: På plats vid Nya Slussen – år 2025

00:40. 2025 ska nya Slussen stå klar

Du står på den nybyggda gyllene bron. Runt dig passerar bilar och människor. Året är 2025 – och nya Slussen är färdigbyggd. Mitt i allt: du.

I DN:s nya virtual reality-upplevelse kan du uppleva känslan av att vara på plats vid den färdigbyggda nya Slussen.

Se resultatet animeras fram under dig medan du själv står 70 meter upp i luften på en byggkran. Hur blir trafiken? Vad försvinner – och vad kommer att finnas kvar?

Allt du behöver för att testa är din mobil och DN:s vr-app.

I decennier har ombyggnaden av Slussen stötts och blötts i Stockholm. Förslag har lagts fram och förkastats – och det har inte varit helt lätt att veta vad som egentligen blir av till slut.

I virtual reality-filmen ”Slussen år 2025” får du följa med in i framtiden, till året när Nya Slussen beräknas vara färdigt. Med hjälp av VR-glasögon befinner du dig på nybyggda Golden Gate-bron, Slusstorget, vid de omdebatterade terrasshusen och 70 meter upp i luften – och kan se dig omkring som om du vore på plats.

Anton Säll, reporter på DN Sthlm, är din ciceron i den framtida stadsbilden – i en unik presentation av den nya trafik- och mötesplatsen. Här ovanför kan du se en trailer om vr-filmen, men för att få hela på plats-upplevelsen behöver du använda DN:s vr-app i din mobil, eller vr-glasögon. Gör så här för att ta del av vr-reportagen:

 

Om du inte har vr-glasögon

1. Ladda ner appen DN.vr gratis för Iphone eller Android. Du måste ha iOS 9.0 eller senare eller Android 5.0 eller senare.

2. Koppla upp din mobil mot ett trådlöst nätverk för att undvika höga surfkostnader.

3. Välj om du vill strömma eller ladda ner en video.

4. Välj mobilläge. Vrid telefonen åt vänster för att titta.

5. Använd helst hörlurar. Om du inte har hörlurar kan du skruva upp ljudet på din mobil.

 

Om du har vr-glasögon som mobiltelefonen placeras i (t ex kartongglasögon, Zeiss One Plus VR eller Samsung Gear VR)

1. Ladda ner appen DN.vr gratis för Iphone eller Android. Du måste ha iOS 9.0 eller senare eller Android 5.0 eller senare.

2. Koppla upp din mobil mot ett trådlöst nätverk för att undvika höga surfkostnader.

3. Välj om du vill strömma eller ladda ner en video.

4. Välj vr-glasögon-läge 

5. Lägg in mobilen i vr-glasögonen och starta upplevelsen

 

Med Oculus Go

Oculus Go är den senaste modellen av vr-glasögon som Facebook/Oculus lanserat på den svenska marknaden. Till skillnad från tidigare modeller kräver inte Oculus Go uppkoppling via dator utan fungerar trådlöst. Gör så här:

1. Ladda ner appen Oculus gratis för Iphone eller Android 

2. Synkronisera din mobiltelefon med din Oculus Go

3. Sök på ”DN.VR” i Oculus Store och köp appen (den är gratis)

4. När du sätter på dig dina Oculus Go hittar du DN-innehållet i menyn framför ögonen. Använd klick-markören för att välja den upplevelse du vill se.

 

Upptäck alla DN:s vr-reportage här

 

Läs också: Stora Slussenguiden – så blir det och då blir det klart 

Notan just nu: Så mycket har bygget kostat hittills 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.