Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Urspårat godståg orsakar stora störningar på pendeltågen

Other: Henrik Montgomery / TT

Ett akut spårfel försenar samtliga tåg mellan Södertälje och Stockholm, meddelar Trafikverket. Förseningarna väntas pågå hela kvällen och vissa avgångar ställs in. Enligt SL är det stora störningar på pendeltågen söderifrån in mot Stockholms central. 

Vagnfel på ett godståg orsakar stora störningar i tågtrafiken söderut mellan Södertälje Syd och Stockholm C. Samtliga fjärrtåg mot Malmö, Göteborg, Hallsberg och Oslo påverkas av förseningar och vissa avgångar ställs in meddelar Trafikverket.  

Fyra mil räls måste synas till fots vilket kommer att påverka trafiken hela kvällen, skriver TT. Under tiden leds tågen om norr om Mälaren.

Även SL:s pendeltåg drabbas av stora störningar.

– Vi har risk för fel i banan mellan Flemingsberg och Södra station för pendeltågen som kommer söderifrån och banan är avstängd och kontrolleras just nu av Trafikverket. Det är mitt i rusningen så det påverkar hela trafiken, säger Fredrik Cavalli Björkman, på SL:s pressjour.

Varken SL eller Trafikverket har någon prognos för när spårfelet kan vara åtgärdat.

– Trafikverket är ute just nu och så fort kontrollerna är gjorda släpps trafiken på successivt. Vi har ingen prognos för exakt när det blir, säger Fredrik Cavalli Björkman.

Felet var åtgärdat 20.45 men förseningarna fortsätter, skriver TT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.