Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Utred en nedgrävd tunnelbana”

Tillsätt en ordentlig utredning om säkerhetsriskerna för tunnelbanan mellan Gamla stan och Slussen.

Det kräver Samfundet S:t Erik i ett öppet brev till stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. DN berättade nyligen om en SL-rapport som visar att tunnelbanebron mellan Slussen och Gamla stan är i sämre skick än befarat.

Samfundet S:t Erik tycker att det är ett nytt och viktigt argument för att på allvar utreda hur det skulle vara möjligt att gräva ned tunnelbana och låta Slussen och Gamla stan få en gemensam station under vattnet. Det har tidigare föreslagits men dömts ut som orimligt av staden – på lösa grunder enligt samfundet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.