Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 04:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/utredning-om-tjanstefel-efter-dodsolycka-laggs-ner/

STHLM

Utredning om tjänstefel efter dödsolycka läggs ner

När polisen följde efter en bil som kört mot trafiken slutade det med en våldsam krock där en 20-åring avled. Med anledning av händelsen startades en förundersökningen om misstänkt tjänstefel från polisens sida. Den läggs nu ner.

Det var den 17 oktober som olyckan inträffade på väg 73 mellan Farsta och Larsboda i södra Stockholm.

Dessförinnan hade en polispatrull noterat hur en bil körde mot rött ljus vid Örbyleden. Bilisten vägrade stanna och började sedan köra mot trafiken med polisen efter sig.

Kollisionen, där fyra personbilar var inblandade, blev våldsam och räddningstjänsten fick klippa upp bilarna för att få ut de skadade personerna. Vid kraschen skadades en 20-årig man så allvarligt så att han avled.

Nu meddelar Anders Jakobsson vid riksenheten för polismål att förundersökningen om misstänkt tjänstefel från polisens sida läggs ner. Beslutet motiveras med att det ”numera saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”.