Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 17:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/utrikesfodda-hinner-inte-fa-ihop-pension/

STHLM

Utrikesfödda hinner inte få ihop pension

Bild 1 av 2 ” Vi tror på folkbildning - därför börjar vi med studiecirkel” säger Farida Al-Abani, från Streetgäris initiativ Pensionsrättvisa. Till höger Mahi Akter.
Foto: Marc Femenia
Bild 2 av 2 ”Kunskap är vägen till makt när det gäller pensioner” säger Rebecka Andersson, frilansande pensionsföreläsare.
Foto: Marc Femenia

Många utrikesfödda har låga inkomster och hinner inte spara ihop till en dräglig pension. Nu befarar deras barn att de måste försörja sina åldrande föräldrar. Feministiska nätverket Streetgäris håller studiecirkel för att lyfta pensionsfrågan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.