Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vad-tycker-du-om-sls-prishojning/

STHLM

Vad tycker du om SL:s prishöjning?

Bild 1 av 5 Marie Svensson: 1) Det är ju inte kul men måste man åka så åker man ju ändå, jag kommer inte att sluta för att de höjer. Sedan så cyklar jag mycket nu när det inte är vinter. 2) Jag åker på reskassa så det spelar inte så stor roll.
Foto: Henrik Sandberg
Bild 2 av 5 Jessica Lindquist: 1) Absolut påverkar det mig. Men man har blivit så van nu att alla priser höjs hela tiden, men tycker så klart inte det är särskilt roligt. 2) Det tycker jag är bra, om priset inte blir för högt.
Foto: Henrik Sandberg
Bild 3 av 5 Tommy Johannesson: 1) Det är alldeles för dyrt redan. Hade man följt den naturliga prisutvecklingen så borde en biljett i dag kosta runt 20 kronor. Det är för dyrt att åka enkelresor. 2) Det blir väldigt orättvist. Särskilt för de som bor i stan och åker korta sträckor. Samtidigt är det är bra för oss som åker långt. I princip är det bra att ha enhetstaxa, men sen kunde det vara billigare också.
Foto: Henrik Sandberg
Bild 4 av 5 Joan Wohlner: 1) Det kostar himla mycket som det är tycker jag. Jag får pensionärsrabatt och det hjälper lite i alla fall. 2) Det är mycket bättre, så var det förr i tiden.
Foto: Henrik Sandberg
Bild 5 av 5 Nicholas Shaw: 1) Fyrtio kronor känns inte så farligt. Jag tycker det är ganska bra ändå, då man kan åka hur mycket man vill på en månad. 2) Det drabbas jag inte så mycket av då jag har månadskort.
Foto: Henrik Sandberg

DN:s Henrik Sandberg ställde två frågor till fem personer på Stockholms gator och torg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in