Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-28 09:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vad-tycker-du-om-trangseln-i-tunnelbanan/

STHLM

Vad tycker du om trängseln i tunnelbanan?

Bild 1 av 4 Rebecka Olsson, 19 år, Bålsta, juriststudent. – Det är påfrestande. Jag brukar åka när det är rusningstrafik. Jag upplever ofta att det är svårt med samarbete. Många andra resenärer hjälps inte åt, utan tänker på sig själva.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 4 Emre Erdal, 19 år, Vällingby, student. – Jag tycker att det är jobbigt när man missat tåg på grund av trängseln. Det händer tyvärr då och då.
Bild 3 av 4 Birgitta Adell, 59 år, Tyresö, miljösamordnare. – Jag tycker att det är obekvämt när det är så mycket folk. Önskar att trängselsituationen vore mindre. Jag försöker ofta cykla när det går.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 4 Carolus Nurminen, 19 år, Vällingby, student. – Jag missade alldeles nyss pendeltåget, just på grund av att det var för trångt. Jag tycker att situationen är jobbig.

Stockholms läns landsting har satsat miljarder på att minska trängseln i tunnelbanan. Istället ökar trängseln. DN gav sig ut bland resenärerna och frågade hur de upplever situationen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in