Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vadjan-till-stockholmarna-stanna-hemma-pa-sportlovet/

STHLM

Vädjan till stockholmarna: Stanna hemma på sportlovet

Sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) vill att stockholmarna stannar hemma under sportlovet.
Sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) vill att stockholmarna stannar hemma under sportlovet. Foto: Adam Ihse/TT

De senaste två veckorna har smittspridningen ökat avsevärt i Stockholm och många befarar att sportlovet kan bli startskottet på en tredje våg.

I samband med att flera nya rekommendationer införs i Stockholm vädjar sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) till stockholmarna att stanna hemma under sportlovet.

Under tisdagen presenterade smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund flera nya rekommendationer i Stockholm. I samband med detta vädja sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) till stockholmarna att stanna hemma under sportlovet.

Anna Starbrink har inte möjlighet att svara på frågor från DN under tisdagseftermiddagen, men Rasmus Jonlund, kommunikationschef för Liberalerna i Region Stockholm, utvecklar:

– Vi förstår att det är tufft men det gäller att hålla ut. Att tänka på de utsatta och på vårdpersonalen, det handlar om solidaritet, säger han

Vad bör de som redan har bokat fjällresor göra?

– Vi säger som vi gjorde i våras, ställ in alla resor om du kan. Vi behöver alla hjälpas åt för att hejda en tredje våg av smittan.

Han belyser att eventuella resor inte bara riskerar att öka smittspridningen i Stockholm, utan att de även riskerar att öka vårdbelastningen på andra orter.

– Även fast man är försiktig och åker i egen bil kan det alltid hända saker när man är på resa, som gör att man behöver uppsöka vård. Dessutom riskerar man att sprida smittan på semesterorten, säger Rasmus Jonlund (L).

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt