Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Vägrade betala bussbiljett - sköt luftpistol på bussen

En man i 20-årsåldern misshandlade busschaufför efter att denne krävt betalning för färden.

– Mannen tog sedan fram en pistol och sköt flera skott mot bussen, troligtvis med en luftpistol, säger Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral.

Händelsen inträffade på torsdagsförmiddagen i Vinsta. En man i 20-årsåldern vägrade betala bussbiljett varpå han blev tillsagd av busschauffören. Han svarade med att slå busschauffören och gick sedan av bussen, tog fram ett pistolliknande föremål och sköt flera skott mot bussen, enligt Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

– Enligt patrullen som var på plats rör det sig om ett luftpistol. Det finns en skada på rutan men kulan har inte gått igenom glaset, säger Eva Nilsson.

Förövaren, som försvann från platsen, misstänks för olaga hot, våld mot tjänsteman, vapenbrott och skadegörelse.

– Vi kommer att begära in övervakningsfilmen från bussen, säger Eva Nilsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.