Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Vakt döms för att ha kastat kiss på intagen

Other: Fredrik Persson/TT

En vakt i polisens arrest i Solna, nordväst om Stockholm, döms för att ha kastat en mugg med urin i ansiktet på en av de intagna, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Händelsen inträffade i september förra året. Vakten menar att den gripne kastat urin på honom när han öppnade celldörren. Men en övervakningsfilm visar att det i själva verket var tvärtom: på videon ses vakten gå med en mugg till den intagnes cell, öppna två dörrar och omedelbart göra en kaströrelse inåt cellen.

Vakten döms för ofredande och ska betala dagsböter på totalt 24.000 kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.