Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 20:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vald-mot-barn-polisanmals-endast-i-halften-av-fallen/

STHLM

Våld mot barn polisanmäls endast i hälften av fallen

”Att det finns tillfällen då en anmälan gör mer skada än nytta kan jag förstå – men inte i hälften av fallen. Utsätts ett barn för ett brott ska det anmälas. Riktlinjerna är tydliga”, säger Jan Jönsson, socialborgarråd i Stockholm.
Foto: Lisa Mattisson

Socialtjänsten i Stockholm anmäler bara lite drygt hälften av de ärenden som rör våld mot barn till polisen. Orsaken är att man inte tycker att det är någon idé – polisen vidtar ändå inga åtgärder.

– Det är en mycket allvarlig brist som står helt i strid med stadens riktlinjer, säger Jan Jönsson, (L) socialborgarråd i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.