Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/valdtaktsutredningen-lades-ner-nu-tar-foraldrarna-strid-for-sin-psykiskt-skora-dotter/

STHLM

Våldtäktsutredningen lades ner – nu tar föräldrarna strid för sin psykiskt sköra dotter

Amanda har haft stora svårigheter under de senaste åren. Enligt ett läkarintyg från BUP lider hon bland annat av posttraumatiskt stress syndrom efter att hon hotats och misshandlats efter att hon vittnande i en rättegång.
Amanda har haft stora svårigheter under de senaste åren. Enligt ett läkarintyg från BUP lider hon bland annat av posttraumatiskt stress syndrom efter att hon hotats och misshandlats efter att hon vittnande i en rättegång. Foto: Eva Tedesjö

I fyra veckor i somras satt en 31-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på psykiskt sköra Amanda, 16.

Sedan lades utredningen ner. Ord stod mot ord, stödbevisning saknades, enligt åklagaren.

Detta trots att Amanda vittnat om att hon sagt nej och trots att hon av flera skäl befann sig i en särskilt utsatt situation gentemot mot den dubbelt så gamla mannen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.