Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 21:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/var-femte-stockholmare-som-testas-ar-covidsmittad/

STHLM

Var femte stockholmare som testas är covidsmittad

Av de ungefär 42.000 personer som testades i förra veckan i stockholmsregionen var 20,3 procent smittade. Även i region Skåne ser man en ökning av antalet svårt sjuka covid-19-patienter som behöver sjukhusvård . Enligt Sydsvenskan vårdades i maj som mest 91 patienter – måndagens siffra var 111 inlagda
Foto: Magnus Hallgren

Var femte testad stockholmare är smittad med covid-19 visar senaste siffrorna från regionen. Samtidigt ökar nu antalet inlagda på sjukhusens intensivvårdavdelningar dramatiskt. Sedan i fredags har ytterligare fem personer avlidit med covid-19.

– Andra vågen är här nu, säger Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.