Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/var-femte-vallentunabo-var-en-hast/

STHLM

Var femte Vallentunabo var en häst

Bild 1 av 5 ”Var femte invånare är en häst” var aldrig Vallentunas slogan på riktigt – det var ett skämt som fastnade. Men visst finns det hästar, konstaterade DN på sitt besök vid Söderby gård. Enligt senare statistik lär dock kusarna utgöra en mycket mindre del av befolkningen.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 5 Sundbyberg. Centrala Sundbyberg är en av regionens stora knytpunkter med tunnelbana, pendeltåg, bussar och sedan i fjol även Tvärbanan. Slogan: ”Där staden är som bäst”
Foto: Viktor Barth-Kron
Bild 3 av 5 Upplands-Bro. Natur gör sig ofta bättre på bild under sommartid. I Upplands-Bro finns mycket natur. Här utsikten från Bros pendeltågsstation. Slogan: ”Natur, kultur, storstad”
Foto: Viktor Barth-Kron
Bild 4 av 5 Järfälla. Här, bortom E18, växer nya Barkarbystaden fram kring Ikea och handelsfältet. Tunnelbanans blå linje ska förlängas hit från Akalla. SLogan: ”Järfälla visar vägen"
Foto: Viktor Barth-Kron
Bild 5 av 5 Haninge. ”Inte bara skärgård”, säger Haninge. Sant, förstås, men också ett fiffigt sätt att påminna om att man faktiskt omfattar en stor del av södra Stockholms skärgård.
Foto: Lars Lindqvist

Vilken skärgårds­kommun är mest skärgård? Vem ”visar vägen” till vad? Är var femte Vallentunabo ­verkligen en häst? Viktor Barth-Kron gav sig ut för att syna Stockholms­kommunernas paroller.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in