Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 19:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/varden-av-hiv-sjuka-barn-hotas-av-besparing/

STHLM

Vården av hiv-sjuka barn hotas av besparing

Nationella hivskolan kan drabbas hårt om hiv-bidraget halveras. ”Vi kommer inte att kunna erbjuda barn och unga med hiv samma utbildning, stöd och information som i dag. I värsta fall kan vi tvingas lägga ner verksamheten”, säger kuratorn Maja Nanneson på hivskolan (t v). Lina Stocke, kurator, och Vendela Hagås, barnsjuksköterska, jobbar också på skolan.
Nationella hivskolan kan drabbas hårt om hiv-bidraget halveras. ”Vi kommer inte att kunna erbjuda barn och unga med hiv samma utbildning, stöd och information som i dag. I värsta fall kan vi tvingas lägga ner verksamheten”, säger kuratorn Maja Nanneson på hivskolan (t v). Lina Stocke, kurator, och Vendela Hagås, barnsjuksköterska, jobbar också på skolan. Foto: Fredrik Funck

Regeringen vill halvera det statliga hiv-bidraget. För Stockholms län kan det innebära en nedskärning med 15 miljoner kronor. En av verksamheterna som kan tvingas lägga ner är nationella hivskolan, en populär mötesplats för barn och ungdomar med hiv.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in