Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vargarna-i-sjundareviret-delar-bygden/

STHLM

Vargarna i Sjundareviret delar bygden

59 sek. I Sjundareviret på gränsen mellan Stockholms län och Sörmland rör sig en flock vargar, som väcker blandade känslor i bygden.

I Sjundareviret på gränsen mellan Stockholms och Södermanlands län rör sig en flock vargar, som delar bygden. Under hösten har spänningarna tilltagit, då mer än 100 får rivits på en månad och nu är skyddsjakt tillåten på en varg.

– Jag skulle aldrig släppa ut mina djur utan rovdjursavvisande stängsel, säger lantbrukaren Fredrik Mörner som tagit hjälp av frivilliga för att stängsla in sina hagar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.