Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Vargtik med gps-sändare kvar på Södertörn

Arkivbild
Arkivbild Foto: TT

Den vargtik som vandrade in från Norge tidigare i år, och som i juni synts i Lännatrakten, är fortfarande kvar på Södertörn.

Enligt länsstyrelsen har vargen, som bär halsband med gps-sändare, så sent som på tisdagen setts i Tyrestatrakten.

– Jag har själv sett vargen två gånger eftersom jag jagat vildsvin på Södertörn i sommar. Den rör sig på ett mycket begränsat område. Södertörn är egentligen för litet för en varg, men det är ett viltrikt område och troligtvis är det därför hon uppehåller sig där, säger Arne Söderberg, vilt- och rovdjurhandläggare på länsstyrelsen.

Den som siktar en misstänkt varg kan rapportera sina observationer till länsstyrelsernas sajt Rovobs.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.