Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 07:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/varning-for-bad-efter-giftlarm-vid-lovstabadet/

STHLM

Varning för bad efter giftlarm vid Lövstabadet

Vid Lövstabadet har varningsskyltar nu satts upp för att uppmärksamma besökarna om att marken och bottensedimentet vid närliggande Lövsta båtklubb är förorenad.
Foto: Mickan Palmqvist

Stockholms stad varnar nu allmänheten för att bada vid Lövsta båtsällskap. En ny undersökning visar på höga föroreningar i mark och sjöbotten. Man ska inte heller komma i direktkontakt med jorden i skogsområdet intill eller äta svamp och bär.

– Det här får mig att överväga om vi verkligen ska åka till Lövstabadet igen, säger småbarnsföräldern Elisabeth Szyptko.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.