Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/varning-for-halka-i-hela-stockholms-lan/

STHLM

Varning för halka i hela Stockholms län

Den första snön ställde till med besvär i Stockholmstrafiken. Foto: Magnus Hallgren

Under morgonen har det snöat över huvudstaden. Polisen har fått flera rapporter om singelolyckor orsakad av halkan och nu varnar Trafikverket för halka i hela Stockholms län. 

– Det verkar som att folk inte riktigt varit beredda på halkan, säger Ewa Nilsson, Stockholmspolisens presstalesperson. 

Vintern har ännu inte nått Stockholm på allvar, men vinterväglaget har det.

Klockan 06.10 fick polisen larm om en singelolycka i Upplands-Bro. Där hade en bil med två personer i voltat på Enköpingsvägen. En person fördes med lindrigare skador till sjukhus. 

Drygt en halvtimme senare kallades polisen till Tumba i Botkyrka kommun. En bilist hade av okänd anledning kört av vägen. 

– Vi har flera olyckor runtom länet, men inga olyckor som har lett till avspärrningar eller allvarliga personskador. Det verkar som att folk inte riktigt varit beredda och att det är fläckvis halt., säger Ewa Nilsson.

Vintervädret ledde till flera olyckor. Foto: Magnus Hallgren

Dock ledde en annan olycka vid Rosersberg i riktning mot Arlanda och Uppsala vid 06.50 till att ett körfält stängdes av för trafik under en dryg timme. 

– Vi är färdiga där nu, men det är ganska mycket köer så det kommer att ta ett tag att ta sig fram, säger Sara Lindström, presstalesperson vid Trafikverket.

Trafikverket varnar för halka när temperaturen lägger sig runt nollan. Foto: Magnus Hallgren

Över hela Stockholms län har snö fallit under morgontimmarna. Temperaturen skall ligga runt nollan hela dagen och det finns risk för såväl is som slask på vägarna varför Trafikverket nu varnar för halka.

– Det är vinterväglag, besvärligt väglag, så man får vara lite extra vaken om man kör bil i Stockholm i dag, säger Sara Lindström.

– Det gäller i princip i hela länet.

Läs mer: Många inställda och försenade flyg på grund av snön