Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Vasa Reals elever möttes av hjärtan

Ingången till Vasa Real på tisdagen.
Ingången till Vasa Real på tisdagen. Foto: Roger Turesson

På måndagen möttes eleverna på Vasa Real av hakkors och nazistiska symboler. På tisdagen var budskapet när barnen kom till skolan ett helt annat.

Skolfasaden är fylld med kärleksbudskap från förbipasserande, ballonger och rosor. Och på Twitter, under hashtagen #1000xFLER – startad på initiativ av Liberala ungdomsförbundet Luf – visar privatpersoner, organisationer, kändisar och politiker sitt stöd.

"Vi är minst #1000xFler" som står för ett Sverige fritt från antisemitism och hakkors. Vi ska skapa ett Sverige där ingen möter hatet." skriver integrationsminister Erik Ullenhag.

"Vasa Real just nu. Love is the answer" skriver sångerskan Sarah Dawn Finer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.