Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vattenskoter-korde-in-i-trad-tva-till-sjukhus/

STHLM

Vattenskoter körde in i träd – två till sjukhus

En vattenskoter förlorade kontrollen i Karlbergskanalen och körde in i ett träd. Två personer har förts till sjukhus.

– Vi håller att kolla på vad som har hänt. Det är minst en skoter inblandad. Sen går uppgifterna isär om det är ytterligare en skoter eller båt inblandade, säger Anna Westberg, vid Stockholmspolisen.

Polis är på plats vid Hornsbergs strand efter olyckan, som inträffade vid 16-tiden.

– En vattenskoter har kört i hög fart och av någon anledning tappat kontrollen och kört in i ett träd. Det är de två personerna som satt på skotern som har förts till sjukhus, säger Anna Westberg.

Skadeläget är just nu oklart. Polis håller förhör med vittnen på platsen för att reda ut vad som hänt.

– Enligt de uppgifter vi har tyder inget på att fler fordon är inblandade. Åtminstone inte så att det varit någon kollision, säger Anna Westberg.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppsskada. Två skotrar har tagits i beslag.

– Hur den andra kommer in i bilden kan jag inte uttala mig om just nu, säger Anna Westberg.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt