Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vi-behover-inte-fa-all-denna-information/

STHLM

”Vi behöver inte få all denna information”

Annelie J:son Borg är barnmorska på Södersjukhuset. ”Jag får se saker som är direkt besvärande att känna till”, säger hon om det sammanhållna journalsystemet.
Annelie J:son Borg är barnmorska på Södersjukhuset. ”Jag får se saker som är direkt besvärande att känna till”, säger hon om det sammanhållna journalsystemet. Foto: Erik Englund

”Jag får se saker som är direkt besvärande att känna till”, säger barnmorskan Annelie J:son Borg på Södersjukhuset. Hon tycker det är orimligt att så många personalgrupper på sjukhuset kan se patienternas alla diagnoser.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.