Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vi-behover-inte-stockholm-sa-mycket-som-vi-trodde/

Tillsammans med sönerna August, 4 år, och Almer, 2 år, bor Anders Rydell och Alva Herdevall i ett hus utanför Uppsala.
Tillsammans med sönerna August, 4 år, och Almer, 2 år, bor Anders Rydell och Alva Herdevall i ett hus utanför Uppsala. Foto: Nicklas Thegerström
STHLM

”Vi behöver inte Stockholm så mycket som vi trodde”

För tredje året i rad flyttar fler personer från Stockholm än personerna som flyttar in. Framför allt är det barnfamiljer som flyr staden och 2018 gjorde Alva Herdevall och Anders Rydell slag i saken. Nu bor de i ett hus utanför Uppsala.

– I dag hade vi kunnat flytta ännu längre bort. Vi har insett att vi inte behöver Stockholm så mycket som vi trodde, säger Anders Rydell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 5 När coronapandemin slog till intensifierades Alva Herdevall och Anders Rydells självhushållningsprojekt. ”Vi skulle klara oss till våren utan att behöva gå till en matbutik”, säger Anders Rydell.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 5
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 3 av 5 I en kommande bok skriver familjen om hur det är att driva en mindre gård på en villatomt. Anders Rydell och Alva Herdevall har utöver höns även hund, katt, ankor och bin.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 5 Flera av parets vänner har också flyttat från Stockholm. ”Men de som bor kvar tycker att vi bor jättelångt bort fast det gör vi egentligen inte”, säger Alva Herdevall.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 5 På somrarna semestrar familjen i Stockholm genom att lånbyta sitt hus mot en lägenhet på Södermalm. ”Då får vi visa våra barn vad en trottoarkant är. Det kan vara roligt att komma till Stockholm så länge man är där ganska sällan”, säger Alva Herdevall.
Foto: Nicklas Thegerström