Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vi-far-inte-se-aluminium-som-en-quick-fix/

STHLM

”Vi får inte se aluminium som en quick-fix”

Linda Kumblad, forskare vid Östersjöcentrum på Stockholms universitet, menar att aluminiumbehandling är effektivt, men ska inte ses som en quick-fix på övergödning.
Foto: Privat

Kan även Östersjön väckas till liv med aluminium? Björnöfjärden har framgångsrikt behandlats med aluminium och vattnet lika rent som på 50-talet.

– Det är viktigt att man inte ser aluminiumbehandling som en quickfix och slutar med åtgärder som hindrar tillförsel av ny fosfor från land, säger Linda Kumblad, forskare vid Stockholms universitets Östersjöcentrum.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.