Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

”Vi har skrattat hela natten och hela morgonen”

01:43. Idag är det Internationella glädjedagen. DN tog sig ut på stan för att se vad folk senaste skrattade åt.

I dag är det inte bara vårdagsjämningen utan också den internationella glädjedagen – en temadag som instiftats av Förenta nationerna. DN Stockholm gav sig ut på stan för att kolla vad som gör folk glada.

1. Vad gör dig glad? 2. När skrattade du senast?

Foto: Madeleine Longo

Lilly Diamant, 19 år, kassör, Bromma.

1. Man blir ju glad av vänner och solen. Det är ingen sol nu så man känner ingen glädje i dag.

2. Jag skrattade häromdagen. Min kompis flyttade hemifrån precis och det var så jävla kaosigt hemma hos henne så jag garvade åt hennes röra helt enkelt. Det är kul när man delar ett ögonblick med sina kompisar.

Foto: Madeleine Longo

Ivars Jegers, 70 år, författare, Gävle.

1. Jag har vart glad hela helgen - jag har varit och passat barnbarn ute i Tyresö och då har jag haft det väldigt bra. Jag blir glad av att umgås med andra glada människor, den saken är klar.

2. Jag skrattar ofta, framför allt när jag är på bio. Jag tycker om absurd humor och det får man ganska ofta gratis.

Foto: Madeleine Longo

Cecilia Sedgwick, 66 år, pensionär, Vasastan.

1. Jag blir glad av människor som jag tycker om. Min familj, musik och god mat.

2. Jag skrattar och fnissar mycket. Nu allra senast när jag skulle bokstavera mitt konstiga efternamn. Men annars i morse för att jag träffade en trevlig granne och vi växlade några ord och det var lite kul, så då skrattade jag.

Foto: Madeleine Longo

Fanny Larsson-Auna, Britta Thomsen och Linnea Karlsson.

1. Jag blir glad av sushifest. Vi har haft sushifest tillsammans hela kvällen och natten, säger Fanny Larsson- Auna, 28 år från Märsta.

2. Vi har skrattat hela natten och hela morgonen. Åt livet och att vi har hittat varandra, säger Britta Thomsen, 22 år från Karlstad.

2. Nu senast skrattade jag åt de här två, borta på fiket, säger Linnea Karlsson, 28 år från Bålstad.

Foto: Madeleine Longo

Johanna Sjövall, 29 år, dansare, Värmdö.

1. Jag blir glad av våren nu, fast det snöade lite i dag. Vår, sol, blommor och musik.

2. Det måste ha varit igår. Jag kommer inte ihåg exakt vad jag skrattade åt, men det var något hemma som sa något kul. Vi brukar skratta lite åt varandra i familjen, inte på ett elakt sätt utan på ett roligt sätt.

Foto: Madeleine Longo

Tom Mitteregger, 18 år, studerar, Östermalm.

1. Jag tycker om musik. Jag blir glad när jag hittar en bra låt som jag sätter på en fredag när skolveckan är slut och man vet att man kan ta det lugnt och slappa lite.

2. Senaste gången jag skrattade var när jag hade engelsklektion nyss. Då satt jag och en kompis skrattade åt några skämt som vi hade dragit och tänkte tillbaka på gamla minnen.

Foto: Madeleine Longo

Mattias Jåfs, 18 år, studerar, Östermalm.

1. Jag blir glad av att spela fotboll. Jag har alltid älskat fotboll.

2. Jag skrattade senast åt ett skämt på Facebook, det var ett skämt om vissa saker som fotbollspelare brukar göra som anses vara roliga.

Foto: Madeleine Longo

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.