Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

”Vill be de här personerna om ursäkt”

Other: Beatrice Lundborg

Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert (S) medger i ett skriftligt uttalande att han handlat felaktigt. 

”Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta”, skriver han.

Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert medger i ett skriftligt uttalande att han betett sig på ett sätt som inte är acceptabelt. 

”När vänner till mig har påpekat att mitt beteende inte har varit bra, har jag slagit det ifrån mig. När allting nu systematiskt lagts fram för mig om hur jag har agerat mot andra, så kan jag inte värja mig, eller skjuta det ifrån mig. Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt”, skriver han i ett skriftligt uttalande.

Han tycker själv att han har missbrukat sitt förtroende. 

”Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan.”

Nu ska han söka hjälp för sina problem.

”Jag hoppas att såväl de som drabbats och andra vars förtroende jag brutit så småningom ska kunna förlåta mig. Jag tar ansvar för mina handlingar, det ligger bara på mig. Mitt beteende är en del av en struktur som måste förändras. Det gör inte mitt agerande mindre allvarligt. Förändring måste börja hos en själv. Jag kommer söka hjälp för att ta tag i problem jag borde tagit tag i för länge sedan.”, skriver han i sitt skriftliga uttalande.

DN har sökt borgarrådet.

Läs mer: Borgarrådet Roger Mogert avgår efter anklagelser om trakasserier

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.