Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Villaägare tillåts jaga besvärlig ekorre

En sällsynt framåt ekorre ställer till problem för en villaägare i Enskede.

Den lilla krabaten tar sig in i villan genom öppna fönster och balkongdörrar. Väl inne river den ner blommor och prydnadssaker och lämnar avföring och urin i huset.

Nu har villaägaren fått tillstånd att av Länsstyrelsen för skyddsjakt på ekorren, skriver nyhetsbyrån Siren.

Förutsättningarna är dock att avlivningen sker i direkt anslutning till skadeangrepp och att polisen meddelas innan ekorren avlivas. Det krävs också ett polisiärt tillstånd för skottlossning inom tättbebyggt område.

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.