Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vindsbrand-i-flerfamiljshus-i-sundbyberg/

STHLM

Brand i flerfamiljshus i Sundbyberg – misstänkt mordbrand

Brandman under släckningsarbetet i Sundbyberg Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Ett flerfamiljshus i Sundbyberg började brinna vid 05.00-tiden på tisdagen. Branden var vid 06.40 tiden under kontroll. Den man som greps misstänkt för mordbrand på förmiddagen har nu anhållits.

Rätta artikel

De boende i huset hade tidigt på morgonen evakuerats ur det brinnande huset. En person greps snabbt misstänkt för mordbrand. Gripandet skedde efter att polis pratat med brandkårens rökdykare, skriver polisen på sin hemsida. 

– En person är gripen och ska höras under dagen, sade Eva Nilsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen, till TT på tisdagsförmiddagen.

Mannen anhölls senare misstänkt för att ha anlagt branden, berättar Mirjam Embretsen, jourhavande förundersökningsledare vid polisområde nord, för TT.

Enligt ledningsoperatören Therese Blades, på Storstockholms brandförsvar, rör det sig om en vindsbrand.

– Den var under kontroll vid 06.38 på morgonen. Vi har tagit ut en person med stegbil. Det är flera ambulanser på plats, men jag har inga uppgifter om skador, säger hon till DN. 

Hur många som fanns i huset när det började brinna är i oklart. De boende togs först till en kyrka i närheten, som användes som uppsamlingsplats, men har sedan fått återvända till sina lägenheter.

Läs mer: Brand i flerbostadshus i Nacka