Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/vinst-for-fotgangare-nar-vasterbron-byggs-om/

STHLM

Vinst för fotgängare när Västerbron byggs om

Västerbron ska byggas om, med mer plats för gående och mindre plats för bilar. Det blir bra för alla, enligt Daniel Helldén.
Foto: Magnus Hallgren

Gångbanorna blir mer än dubbelt så breda när Västerbron mellan Södermalm och Kungsholmen byggs om. Men det kommer fortfarande att finns plats för fyra körfält.

– Det stora dilemmat vi har på Västerbron är att det blir konflikter mellan gående och cyklister. De gående har så lite utrymme att när en gående möter en annan då kliver man ut i cykelbanan. Det är trafikfarligt, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.