Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Wanngård (S): ”Listhaug är skyldig stockholmarna en ursäkt”

02:21. DN:s reporter Carl-Johan Kullving på plats när Norges invandrings- och integrationsminister Sylvi Listhaug gjorde ett kontroversiellt besök i Stockholmsförorten Rinkeby.

Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S), kommenterar nu den norska integrationsministern Sylvi Listhaug besök i Rinkeby. Hon är starkt kritisk.

– Jag tycker Sylvi Listhaug är skyldig stockholmarna en ursäkt, säger Karin Wanngård i ett pressmeddelande.

Under måndagen besökte Norges integrationsminister Sylvi Listhaug stadsdelen Rinkeby i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Stockholms stad anordnade man besöket i en anda av öppenhet, för att bland annat dela erfarenheter, efter att ha blivit kontaktade av Norges ambassad i Sverige.

I pressmeddelandet kommenterar finansborgarrådet i Stockholm, Karin Wanngård (S), Listhaugs besök. Hon meddelar att Stockholm är öppet mot omvärlden, och att man arbetar hårt med integrationen.

– Den norska integrationsministern, Sylvi Listhaug, valde att använda vår gästfrihet till att göra populistiska och osanna poänger i den norska valrörelsen. Det gör mig både besviken och arg och jag tycker Sylvi Listhaug är skyldig stockholmarna en ursäkt, säger Karin Wanngård i pressmeddelandet.

– Integration bygger på att vi skapar respekt för varje enskild individ. Att hetsa och skapa rädslor är precis det motsatta, och en farlig väg att gå, meddelar Karin Wanngård vidare.

Läs mer: Uppgifter: Norska regeringen varnade svenska regeringen för Listhaug

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.