Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Wennerholm tillbakavisar SL-kritik

Socialdemokraterna svartmålar SL, hävdar Moderaterna i Stockholms läns landsting. SL tappar inte intäkter utan har en ekonomi i balans och biljettintäkterna ökar, enligt trafiklandstingsrådet Christer Wennerholm (M).

Christer Wennerholm reagerar starkt mot Socialdemokraternas kritik mot hur SL sköts, som DN skrev om i tisdagens tidning. Där varnas för att SL:s budget kommer att visa ett hål på en halv miljard kronor.

– Så där håller de på och larmar gång på gång, att det väntas stora underskott. Men så ser inte verkligheten ut, säger Christer Wennerholm.

Han påpekar att resultatet för årets fyra första månader var plus 91 miljoner kronor. Och biljettintäkterna ökar. Enligt nya siffror från Trafikförvaltningen var biljettintäkterna 169 miljoner kronor högre än året innan.

– Rötmånaden kommer tidigt. Det här är ett försök att få i gång en sommardebatt genom att kasta ur sig siffror som inte är förankrade i en helhet och försöka påstå något som inte finns på papper, säger Christer Wennerholm.

Han vill för sin del vända på debatten och anser att Socialdemokraterna ska svara på hur vilka effekterna skulle bli med enhetstaxa på SL, som S vill införa. Moderaterna hänvisar till en beräkning från Trafikförvaltningen och hävdar att enhetstaxan skulle leda till en intäktsminskning på 520 miljoner kronor.

– Det vore intressant att få veta vad det då är för trafik som ska försvinna. Är det bussar eller nattrafiken i tunnelbanan? säger Christer Wennerholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.