Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 18:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ytterligare-anmalningar-mot-man-misstankt-for-sexuella-overgrepp-pa-barn/

STHLM

Ytterligare anmälningar mot man misstänkt för sexuella övergrepp på barn

Nya anmälningar har inkommit gällande den man som misstänks för sexuella övergrepp mot barn på en skola i Stockholm. Samtidigt meddelar åklagaren att mannen släpps ur häkte.

Misstankarna gäller sexuella övergrepp på fyra barn på en grundskola i Stockholm mellan maj och september i år. Mannen nekar till anklagelserna.

Enligt pressmeddelandet från Åklagarkammaren har emellertid nya anmälningar kommit in efter att mannen häktades. Mannens advokat Mikael Westerlund säger att hans klient inte blivit delgiven ytterligare misstankar än dem han häktats för, men att han förnekar brott.

Barnförhör gällande de nya anmälningarna kommer att hållas inom kort, enligt Åklagarmyndigheten.

Samtidigt meddelas att mannen, som fortfarande är misstänkt i den högre misstankegraden, nu släpps ur häkte efter drygt två veckor. 

– Mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för de sexuella övergrepp som han häktades för, men min bedömning är att det inte är proportionerligt att han ska vara fortsatt frihetsberövad. Det finns heller ingen risk för att han på fri fot skulle kunna påverka utredningen negativt. Jag har därför i dag beslutat att häva häktningen, säger kammaråklagare Eugen Alm som leder utredningen, i pressmeddelandet. 

DN har tidigare berättat att föräldrar riktat kritik mot skolledningen, både för hur de agerat gentemot mannen, men även gällande när föräldrarna blev informerade.
– Det är mycket upprörda känslor bland föräldrarna eftersom vi inte har fått någon information innan mannen blev polisanmäld. Det känns inte bra att ha barn på en sådan skola, sade en förälder.

Rektorn för skolan skriver i ett mejl till DN att utredningen har påverkat vilken information som kunnat ges, men att skolan ”kommer framgent att agera snabbare då vi har förstått att det har påverkat förtroendet för skolan och vårt samarbete”.